NEOS Surgery culmina una operació de 5 milions d’euros amb l’entrada d’Avançsa en el seu capital

L’empresa ha iniciat l’estudi clínic de la nova solució DISC care per al tractament de l’hèrnia discal.

NEOS Surgery, companyia que investiga, desenvolupa i comercialitza dispositius quirúrgics implantables per a neurocirurgia, columna vertebral i cirurgia cardíaca, ha tancat una operació de 5 milions d’euros incorporant al seu accionariat a Avançsa i Jiadel Medical.

Es tracta d’una operació de coinversió amb Jiadel Medical (soci de distribució internacional) formalitzada a principis de l’any 2018, que combinava l’entrada en el capital i un acord comercial. L’ampliació de capital amb Avançsa aquest 2020 culmina una operació que en global ascendeix a 5 milions d’euros entre capital, negoci i un préstec d’1 milió d’euros.

Actualment, NEOS Surgery té al mercat els dispositius Cranial LOOLP i Cranial COVER per al tancament de cirurgies de crani sense necesitat d’instrumental. El 2021 la companyia preveu el llançament d’un nou tancament quirúrgic atraumàtic per a cirurgia cardíaca, i aquest any ha iniciat un estud clínic pre-comercial de DISC care, un dispositiu que permetrà resoldre l’herniació del disc lumbar. “Els primers resultats de l’estudi clínic són molt positius. Hem desenvolupat un sistema que obrirà un nou paradigma en el tractament de l’hèrnia discal, oferint als pacients i cirurgians resoldre de forma mínimament invasiva el segellat del disc vertebral”, remarca Lluis Chico, soci director de NEOS Surgery. DISC Care s’està implantant en pacients de cinc hospitals universitaris de referència en cirurgia no invasiva de columna.

NEOS Surgery és una empresa que està instal·lada al Parc Tecnològic del Vallès. La companyia va ser fundada per neurocirurgians i el Centre Tecnològic Eurecat, en aliança amb Tecnalia i inversors privats.

Ampliar informació

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail